Školní družina – září 2019

Tak už je za námi první měsíc nového školního roku a s ním i mnoho zajímavých činností naší školní družiny. Září bylo pro mnoho družinových dětí měsícem poznávání. Především prvňáčci se seznamovali se svými staršími kamarády, se svými vychovatelkami, s novým prostředím školy, školní družiny, školní jídelny a s dalšími místy ve školním areálu. Při společných vycházkách se děti rozkoukávaly po okolí školy a zároveň se učily orientovat na nových místech v nejbližším okolí.

„Babí léto“ nám svým příjemným počasím přálo, a tak jsme většinu volného času po vyučování trávili při venkovních činnostech na čerstvém vzduchu. Chlapci projevovali své sportovní nadšení na hřišti nad fotbalovým míčem, děvčata zase procvičovala svá těla na hrazdičkách a při skákání přes švihadla. Nejen tyto sportovní činnosti umožňovaly dětem se protáhnout a pohrát si s kamarády na dětském hřišti v areálu školy.

Třetí zářijový pátek se všechna oddělení ŠD sešla na velkém antukovém hřišti při společném sportovním klání na družinové miniolympiádě. Každý malý sportovec tak mohl předvést na 6 pohybových stanovištích své schopnosti i dovednosti – např. v běhu, hodu, při silovém přetahování se lanem, atd. … . Malí bojovníci předvedli své nadšení pro sportovní zápolení. Na každého účastníka čekala na závěr všech soutěží malá odměna.

V posledním zářijovém týdnu patřilo páteční odpoledne tradičním vycházkám mimo školní areál. Děti se svými vychovatelkami navštívily oblíbená místa a každé oddělení ŠD si našlo svůj cíl poznávací procházky (kročehlavský les, Sítenské údolí, kladenský zoopark nebo vlakové nádraží).

Ve volných chvílích se našel čas i na výtvarné a rukodělné tvoření, na slovní hry a rozmanité soutěže, na společné čtení a povídání. Nechyběly ani kolektivní hry a společné hudební chvilky. Při společných hrátkách děti využívaly svou fantazii a zručnost, díky kterým vznikala nápaditá dílka a zajímavé výrobky.

Září nám uteklo jako voda a co jsme ještě nestihli poznat a vykonat, to určitě dokážeme zvládnout v dalších podzimních měsících. Co nás asi bude čekat v říjnu?